Two Women Having Fun Sledding In Woods
Two Women Having Fun Sledding In Woods

Menstruációs fájdalmak

A menstruációs ciklus minden nő és fiatal lány szervezetében lejátszódó természetes folyamat, amely felkészíti a testet a várandósságra. Menstruáció alatt a méh nyálkahártyája leválik, amely természetes módon alhasi görcsös fájdalommal jár. Alkalmanként a hát alsó és a lábak felső része is érintett lehet.

Termékek megjelenítése

Mi okozza a menstruációs fájdalmat?

Mi a menstruációs ciklus?

A menstruációs ciklus egy természetes folyamat, amely havonta egyszer játszódik le és szerepe felkészíteni a testet a várandósságra. A méh felszínén minden ciklus kezdetén egy vérbő nyálkahártyaréteg fejlődik, amely az ovuláció során a petefészekből kiszabaduló petesejt (ezt nevezik ovulációnak) befogadására szolgál.

Amennyiben a petesejt megtermékenyül, magzattá fejlődik. Ha azonban nem történik megtermékenyítés, a méh vérbő nyálkahártyájára nincs szükség, így az a menstruáció során leválik.

Mi okozza a menstruációs fájdalmat?

Menstruáció során a görcsös alhasi fájdalom, vagy a hát alsó és a láb felső részében természetes jelenség. Ezeket gyakran menstruációs fájdalomként említik.

Woman Lying In Bed With Hot Water Bag And Holding It On Her Belly

A fájdalom oka a méh összehúzódása, amelynek célja elősegíteni a nyálkahártya leválását. A fájdalmat és a méh összehúzódását a prostaglandin nevű hormonok okozzák. A menstruációs fájdalom mértéke változó a nők és lányok körében, egyesek gyenge fájdalmat, mások erősebb fájdalmat érezhetnek. Ennek oka ismeretlen, a hátterében a prosztaglandin mennyiség és a fájdalommal szembeni érzékenység nők közötti különbségei állhatnak. A méh összehúzódásának fokozott mértéke a vérellátás csökkenéséhez vezethet, amely még erősebb fájdalommal jár.

Alapvetően a menstruációs fájdalom miatt nem kell aggódni, mindössze meg kell tanulni kezelni. Fájdalomcsillapítók, mint például a Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta és Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula termékek segíthetnek a fájdalom csökkentésében.

Kapcsolódó tartalom

Tippek a menstruációs fájdalom csökkentésére

Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a menstruációs fájdalom csökkentésében

Tudjon meg többet

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom