Father Kissing Toddler Daughter
Father Kissing Toddler Daughter

Láz

Testünk átlagos hőmérséklete 36.5 és 37.5°C között van. A láz testünk természetes védelmi reakciója a gyulladással vagy egy fertőzéssel szemben. A láz során megemelkedik a test hőmérséklete, így elpusztulnak a magasabb hőmérsékletet nem toleráló baktériumok. Bár a láz kellemetlen érzés, általában nem ad okot aggodalomra és néhány napon belül elmúlik. A diklofenákot tartalmazó Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta és Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula megfázás és influenza esetén a lázat is csökkentik.

Összes termék megjelenítése

A láz kezelése

Testünk normális hőmérséklete 37°C körül van, ez azonban a nap folyamán változhat. Láznak tekinthető, ha a testhőmérsékletünk szájban mért értéke 38°C felett van.

A láz gyakran jót jelenthet. Általában akkor jelentkezik, amikor az immunrendszerünk különféle fertőzések ellen harcol, mint például a megfázás, köhögés vagy fülfertőzés. A szervezetünket érő támadás első jeleinek hatására a fertőzéssel szemben fellépő molekulák kerülnek a véráramba. Ezek a molekulák hatnak a test hőszabályozó központjára is, amely az agy hypothalamus nevű részén található.

Managing Adult Fever

Testhőmérsékletünk mérésében és a láz kezelésében többféle típusú lázmérő lehet segítségünkre:

  • Digitális. Ezek a lázmérők gyorsak és pontosak, használhatók szájban, végbélnyílásban és hónaljban is
  • Fül. Ezek a lázmérők fülbe helyezhetők és kizárólag a fülön keresztüli lázmérésre használhatók. Drágábbak lehetnek, mint más típusú lázmérők.
  • Szalag: A homlokra helyezve jelzik a bőr hőmérsékletét, ez azonban nem egyenlő a testhőmérséklettel. Nem igazán pontosak.
  • Üveg lázmérők. Két fajtájuk ismert, az egyik a színezett alkoholt tartalmazó, a másik a hagyományosabb, higanyt tartalmazó típus. A higanyos lázmérők használata nem ajánlott, mivel a higany erős mérgezésveszélyt jelent, ha a lázmérő eltörik.

Amennyiben a megfázás vagy influenza egyéb tünetei mellett egyéb komolyabb problémát nem tapasztalunk, nincs szükségünk másra a lázcsillapításon kívül.

 

Kapcsolódó tartalom

A csípőfájdalom gyakori tünetei

A csípők úgy alakultak ki, hogy forgásukkal lehetővé tegyék, hogy szabadon mozoghassunk. Azonban a fájdalom testünk e sokoldalú részét sem kíméli.

Tudjon meg többet

Mi okozza a menstruációs fájdalmat?

Menstruáció során a görcsös alhasi fájdalom, vagy a hát alsó és a láb felső részében természetes jelenség. Ezeket gyakran menstruációs fájdalomként említik.

Tudjon meg többet

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom