Skip to main content
Women In Warrior Poses In Field
Women In Warrior Poses In Field

Izmok és ízületek

Az ízületi fájdalom érinthet egy vagy több ízületet. Okozója lehet ízületi gyulladás, sérülés, az ízület megerőltetése vagy az úgynevezett bursitis (nyáktömlőgyulladás, a súrlódás csökkentése érdekében kenőanyagként szolgáló folyadékkal telt tömlők gyulladása vagy irritációja) továbbá számos más betegség és állapot. Az ostearthritis (kopásos ízületi betegség) leggyakrabban a térdet, csípőt, gerincet és kezeket érinti.

Összes termék megjelenítése

A nyakfájdalom gyakori okai

A legtöbb ember élete során megtapasztalja a nyakfájdalmat. Legyen enyhe vagy erős, a nyakban jelentkező fájdalom akadályozhatja a mindennapi tevékenységeket. Ha jobban megértjük a fájdalom kialakulásának okait, nem csak a kezelése válhat egyszerűbbé, de kialakulását is megakadályozhatjuk. Bár sok kényelmetlenséggel járhat, legtöbbször az izmok egyszerű megerőltetése áll a hátterében.

Causes Of Neck Pain

A nyakfájdalom néhány gyakori oka:

  • ismétlődő mozgással járó vagy precíziós munkavégzés és/vagy ülőmunka
  • ostorcsapás sérülés
  • a nyak nem megfelelő pozíciója alvás közben
  • idősödés
  • mechanikai okok
  • további azonosítatlan okok

A fentiek nem tekinthetőek orvosi tanácsnak. Amennyiben a fájdalom néhány napon belül nem enyhül mindenképpen forduljon szakemberhez.

Kapcsolódó tartalom

Tippek a menstruációs fájdalom csökkentésére

Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a menstruációs fájdalom csökkentésében

Tudjon meg többet

Mi okozza a menstruációs fájdalmat?

Menstruáció során a görcsös alhasi fájdalom, vagy a hát alsó és a láb felső részében természetes jelenség. Ezeket gyakran menstruációs fájdalomként említik.

Tudjon meg többet

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom