Women In Warrior Poses In Field
Women In Warrior Poses in Field

Izmok és ízületek

Az ízületi fájdalom érinthet egy vagy több ízületet. Okozója lehet ízületi gyulladás, sérülés, az ízület megerőltetése vagy az úgynevezett bursitis (nyáktömlőgyulladás, a súrlódás csökkentése érdekében kenőanyagként szolgáló folyadékkal telt tömlők gyulladása vagy irritációja) továbbá számos más betegség és állapot. Az ostearthritis leggyakrabban a térdet, csípőt, gerincet és kezeket érinti.

Összes termék megjelenítése

A hátfájás típusai

A hátfájás rendkívül gyakori tünet. Számos okozója lehet, ide tartozik a nehéz súlyok ismétlődő emelése, hosszú időn keresztüli nem megfelelő testhelyzetben vagy megfelelő háttámasz nélkül végzett ülőmunka, vagy súlyosabb állapotok, mint a porckorongsérv.

Types Of Back Pain

A hátfájás legyengíthet és korlátozhat mindennapi tevékenységeinkben.

A hát felső és alsó részének fájdalma

A hátfájás eredhet a hát felső, mellkasi részéről, ahol a bordák kapcsolódnak vagy a hát alsó, ágyéki részéről. A mellkasi részről eredő fájdalom a hát felső részét és a vállak közti területet érinti és nyakfájdalom kísérheti. Kialakulását az alábbiak okozhatják:

  • az inak és ízületi szalagok túlerőltetés általi károsodása, például járműbaleset vagy testmozgás során
  • stressz és érzelmi feszültség, amely az izmok feszülésével és összehúzódásával jár
  • nem megfelelő testhelyzet, amely extra terhelést jelent a gerincoszlop számára és túlterheli az azt körülvevő izmokat és szalagokat

A hát alsó részéről eredő fájdalom az ágyéki régiót érinti. Okai lehetnek:

  • túl nehéz súly emelése
  • az alsó hátizmok túlfeszítése
  • közvetlen sérülés vagy trauma

Ezek rándulást okozhatnak vagy terhelést jelenthetnek a hát alsó részén, amely fájdalommal és alkalmanként izomgörccsel jár.

Types Of Back Pain

A túlsúly, a nem megfelelő testtartás és a stressz szintén hozzájárulhat a fájdalom kialakulásához a hát ágyéki régiójában. A fájdalom enyhítésére használjon recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókat vagy orvosa által ajánlott gyógyászati segédeszközt.

Kapcsolódó tartalom

A láz kezelése

Testünk normális hőmérséklete 37°C körül van, ez azonban a nap folyamán változhat. Láznak tekinthető, ha a testhőmérsékletünk szájban mért értéke 38°C felett van.

Tudjon meg többet

A nyakfájdalom gyakori okai

A legtöbb ember élete során megtapasztalja a nyakfájdalmat. Legyen enyhe vagy erős, a nyakban jelentkező fájdalom akadályozhatja a mindennapi tevékenységeket.

Tudjon meg többet

A csípőfájdalom gyakori tünetei

A csípők úgy alakultak ki, hogy forgásukkal lehetővé tegyék, hogy szabadon mozoghassunk. Azonban a fájdalom testünk e sokoldalú részét sem kíméli.

Tudjon meg többet

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom