Segítünk felvenni a harcot a hátfájás ellen
Segítünk felvenni a harcot a hátfájás ellen

Izmok és ízületek

Az ízületi fájdalom érinthet egy vagy több ízületet. Okozója lehet ízületi gyulladás, sérülés, az ízület megerőltetése vagy az úgynevezett bursitis (nyáktömlőgyulladás, a súrlódás csökkentése érdekében kenőanyagként szolgáló folyadékkal telt tömlők gyulladása vagy irritációja) továbbá számos más betegség és állapot. Az ostearthritis leggyakrabban a térdet, csípőt, gerincet és kezeket érinti.

Összes termék megjelenítése

A hátfájás típusai

A hátfájás rendkívül gyakori tünet. Számos okozója lehet, ide tartozik a nehéz súlyok ismétlődő emelése, hosszú időn keresztüli nem megfelelő testhelyzetben vagy megfelelő háttámasz nélkül végzett ülőmunka, vagy súlyosabb állapotok, mint a porckorongsérv.

Szüntesse meg a hátfájást

A hátfájás legyengíthet és korlátozhat mindennapi tevékenységeinkben.

A hát felső és alsó részének fájdalma

A hátfájás eredhet a hát felső, mellkasi részéről, ahol a bordák kapcsolódnak vagy a hát alsó, ágyéki részéről. A mellkasi részről eredő fájdalom a hát felső részét és a vállak közti területet érinti és nyakfájdalom kísérheti. Kialakulását az alábbiak okozhatják:

  • az inak és ízületi szalagok túlerőltetés általi károsodása, például járműbaleset vagy testmozgás során
  • stressz és érzelmi feszültség, amely az izmok feszülésével és összehúzódásával jár
  • nem megfelelő testhelyzet, amely extra terhelést jelent a gerincoszlop számára és túlterheli az azt körülvevő izmokat és szalagokat

A hát alsó részéről eredő fájdalom az ágyéki régiót érinti. Okai lehetnek:

  • túl nehéz súly emelése
  • az alsó hátizmok túlfeszítése
  • közvetlen sérülés vagy trauma

Ezek rándulást okozhatnak vagy terhelést jelenthetnek a hát alsó részén, amely fájdalommal és alkalmanként izomgörccsel jár.

Éljen boldog életet, hátfájás nélkül

A túlsúly, a nem megfelelő testtartás és a stressz szintén hozzájárulhat a fájdalom kialakulásához a hát ágyéki régiójában. A fájdalom enyhítésére használjon recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókat vagy meleg terápiás derékszorítót.

Kapcsolódó tartalom

A láz kezelése

Testünk normális hőmérséklete 37°C körül van, ez azonban a nap folyamán változhat. Láznak tekinthető, ha a testhőmérsékletünk szájban mért értéke 38°C felett van.

Tudjon meg többet

A nyakfájdalom gyakori okai

A legtöbb ember élete során megtapasztalja a nyakfájdalmat. Legyen enyhe vagy erős, a nyakban jelentkező fájdalom akadályozhatja a mindennapi tevékenységeket.

Tudjon meg többet

A csípőfájdalom gyakori tünetei

A csípők úgy alakultak ki, hogy forgásukkal lehetővé tegyék, hogy szabadon mozoghassunk. Azonban a fájdalom testünk e sokoldalú részét sem kíméli.

Tudjon meg többet

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom